Snelle service, hoge kwaliteit, 16/7 beantwoorden wij onze telefoon.

BEHANGER

Behangen is het aanbrengen van behang op de muur. Dit direct ter eindafwerking of als onderlaag voor verdere afwerking.

Behangen begint met het klaarzetten van de lijm en hulpmiddelen om vervolgens de rollen behangpapier met een extra marge op de juiste lengte te knippen. De banen worden bij veel soorten behang met behangplaksel ingesmeerd, om ze daarna op de muur aan te brengen. Er zijn ook behangsoorten waarbij de muur wordt ingesmeerd.

De eerste baan wordt meestal met een schietlood recht gehangen. Er wordt dus niet gestart in de hoek omdat vrijwel geen enkele muur precies loodrecht is.Volgende banen kunnen tegen elkaar aan gestoten, en vervolgens aangerold met een nadenroller. Als ‘door de hoek’ behangen wordt, moet eerst de ene wand gladgestreken worden, en daarna pas de andere.

De onder en bovenkant kan het beste met een afbreekmes afgesneden worden. Beneden kan het behang ‘over de plint getrokken’ worden, waarna het ‘over de plint afgesneden’ kan worden. Als laatste kan nog even worden aangeklopt met de borstel. Om te beginnen worden op de behangtafel alle te plakken banen (uittellen) uitgerold, en met de juiste zijde boven gekeerd. Zo kan er aan één stuk door gewerkt worden met het aanbrengen van het behang.

Wanneer het behang een motief heeft, dient bij het op lengte knippen gelet te worden dat er genoeg extra lengte wordt geknipt om het motief op de juiste plek te schuiven. Vaak staat dit op de rol aangemerkt. Om nu te voorkomen dat het behang op de muur vol met bellen en blazen komt te zitten, moet de behanglijm eerst goed in het behang trekken (een paar banen vooruit smeren). Dan moet het bovenaan de muur worden aangebracht, en voorzichtig naar beneden worden uitgestreken en naar de zijkanten.

Er is ook glasvezelbehang dat meestal breder is (1 meter) dan gewoon behang (52/53 centimeter) en vliesbehang met ook een breedte van ca. 52 cm.Bij deze behangsoorten wordt de muur ingesmeerd met speciale lijm met behulp van een roller of blokkwast. Hier is het belangrijk om voldoende lijm aan te brengen om ook weer blazen te voorkomen. Het teveel aan lijm wordt eronder vandaan gestreken met een spatel. Glasvezelbehang moet worden afgewerkt met minimaal twee lagen (muur)verf.

Als na drogen toch blazen blijken te zijn ontstaan, kunnen deze voorzichtig ingesneden worden, waarna opnieuw lijm wordt aangebracht en het behang weer wordt gesloten. Let hierbij goed op dat de zijdes weer netjes aansluiten.Voor alle soorten behang geldt dat de voorbereiding van het gladmaken van de muur en het met de juiste middelen voor te strijken. Dit voorkomt dat onregelmatigheden door het behang zichtbaar worden. Voorstrijken voorkomt dat de lijm te snel in de muur trekt waardoor blazen kunnen ontstaan.

Wij lossen ieder probleem voor U op.

10

Jaar Ervaring

Kort samengevat beschikken we over de gegevens van diverse professionele klussers die 16 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar zijn. Zij verstaan hun vak als geen ander, dus echte professionals die de klussen om -en in het huis voor een eerlijke en redelijke prijs doet.  

16/7 Opened

Onze professionals zijn altijd 16 uur per dag, 7 dagen in de week voor U beschikbaar en aanspreekbaar

professionele werklui

De klus zal altijd gedaan worden door een professionele klusser. Degene die de werkzaamheden uitvoert weet waar hij mee bezig is en zorgt ervoor dat de klus ook op een professionele wijze wordt uitgevoerd.

Redelijke prijzen

Voordat de professionele klusser aan het erk gaat zal hij U eerst informeren over de kosten die gemaakt moeten worden.

Verzoek om een

Afspraak